Netro Inc
Updated at 2021-04-14 01:27:32 UTC

Hi Fabio,


Please check the wires. Are they loose or disconnected from the slots? Please also check the common wires and the master valve if you have one. If you believe the wires are correctly installed,  please check if there is a main valve/faucet that is turned off manually. 


To test if the controller is working properly, use a multimeter (AC voltage mode) to test the voltage between the common wire and the zone wire when the zone is active. Normally the voltage should be between 24V and 28V.

You might also want to check whether there are shorted zones or open zones. You just need to use a multimeter to measure the resistance between the common wire and each zone (remove the wires from the slots before testing the resistance). The normal reading would be 20-60 Ohms. If the reading is less than 10 Ohms then you might have a shorted circuit in the solenoid and if it is larger than 80 Ohms you might have an open circuit. 


Please let us know if it works. If it still fails, please send us email to support@netrohome.com with your Netro account registered email.


Thanks,

Netro Support

View: 681    Like: 0


Dakota Haeffner
2021-04-16 13:45:47 UTC  
I’m having the same issue, I can run a manual start but any time I try to use the scheduled runs it just says loading and will count down until the full time is reached but nothing is watered. After it shows a check mark saying it’s ran. The wires have to be connected correctly since the manual runs work.
Netro Inc
2021-04-19 05:55:06 UTC  
Hi Dakota,

Could you please send us email to support@netrohome.com with your Netro account registered email?
We will have our technician look into this issue. 

Thanks
Regards, 
Netro Support